Patchwork, foltvarrás, hímzés = Folt-terápia - ElizAnikó design
Menü
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Vendégeim száma
Indulás: 2005-07-25
 
Lépésről lépésre :-)
Lépésről lépésre :-) : Edith féle

Edith féle

Anikó  2005.10.16. 18:36

Edith-től tanult táska varrása.

    1.     Leszabsz 12 db 7 x 25 cm-es csíkot. Ezek a csíkok lehetnek mind különböző szíműek, vagy 2 féle harmonizáló szímű anyagból.

 1. Egymás mellé varrod a csíkokat. A sorrendben csak annyi a szabály, hogy neked tetszen az összhatás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            Ez  lesz az eredménye. Mérete: kb 68 x 25 cm lett.

 

 1. Előveszel egy 73 x 36  cm-es flízt és ráfekteted a csíkokat a felső széléhez igazítva. Legombostűzöd. Alul lesz a sötétebb anyagból képezett hegyes-völgyes rész.

 

 1. A díszítő tűzések kerülhetnek a csíkok közepére, vagy a 2 csík találkozásához, Esetleg elvándorolhatnak a szomszéd csíkokba is. Ha a közepére kerülnek, a varrások mentén először az árokban tűzd le. Ezután jön a díszítő tűzés. Ebbe aztán bele lehet vinni a fantáziádat! Vedd elő a fényes vagy színátmenetes cérnáidat! Nagyon jó erre a célra a kárpitoscérna is. Edith azt ajánlotta, hogy ne legyünk szelidek, hanem „vaduljunk” amikor a díszítést készítjük. Ezen azt kell érteni, hogy „rajzoljunk „ a géppel a lágy hullámoktól a vad kacskaringókig, mint a szabad gépi tűzésnél.

 

 1. Akinek tud a gépe szép díszítő öltéseket, használja ki, és alkosson csodákat vele! De nincsen kikötve, hogy csak géppel lehet varrni, a kézi öltések sokkal értékesebbek! Edithnél láttam olyan táskát is, amelyik nem öltésmintákkal volt díszítve, hanem különböző zsinórokkal, szalagokkal, horgolt csipkékkel.  Fel kell deríteni a varrósdoboz rejtett tartalékait!  
 2. Ha úgy érzed, eleget kacsáztál a különböző színű cérnákkal, akkor lépjünk tovább. Fogj egy  73 x 14cm-es viszonylag sötét tónusú anyagot és a hátuljára vasalj vetexet!  Ezután ráfeketeted a munkád alsó szélére, ahol a flíz még szabadon látszik. A csíkokból kb 5 cm magasságot befed. Itt fognak elhelyezkedni a dombtetők és a völgyek, amit először krétával megtervezel ( vagy használod az én sablonomat).
 3. A tervezésnél figyeld a hímzéssel díszített csíkokat, hogy mindig fedésben legyenek !!! Kivágod a völgyeket, legombostűzöd, hogy ne csússzon el. Ezután sűrű cikk-cakk öltéssel rögzíted. Ehhez a gépeden a felső szálfeszességet lazítani kell ! A talpnyomás is lágy legyen!  
 4. Most pedig lehet tovább tuningolni. Én gyöngyöket varrtam a díszítő öltések közé. Érdemes a kicsiket nagyokkal kombinálni, a színeket pedig úgy váltogatni, hogy harmonikus összképet kapjunk. Lehet kézi hímzést is belevarrni. Pl: Franciacsomót. Tervezem, hogy egy következő táskánál fa gombokat, és golyókat fogok varrni. Izabella színes gombokat használt, és nagyon szép lett a táskája. Te mivel tuningolod a táskádat?  
 5. Készítsük el a táskának a bélését is. Akkor alkotsz igazán nagyot, ha a szép külső szép belsőt is takar. Én úgy tartom praktikusnak, ha sok zseb van benne. Ha nem akarsz sokat bíbelődni külön-külön a zsebekkel, akkor csináld úgy ahogy én szoktam.

      Végy egy  kb. 73 x 36 cm-es és egy  kb. 73 x 14 cm-es cm-es textil darabot. Varrd össze a kettőt így: 

 

 

           Tehát lesz   2 nagy, és  4 kicsi zsebed. Vagy elosztod úgy, ahogy jónak látod.

A függőlegesek mentén igen szép, ha valamilyen hímzéssel díszíted. Jó a gépi hímzés is. A 2 nagyobb zseb kapjon zsebfedőket! Azokat is hímezd körbe!

 1. Most jön a "feneke" kialakítása. Edith táskájának kör alakú volt az alja. Én egyszerűsítettem rajta. Összevarrjuk a bélés két oldalát, majd az alját is. A sarkát merőlegesen tetszőleges nagyságban levarrjuk.  
 2. Ugyanezt a műveletet elvégezzük a táska külső részével is. 
 3. Ahhoz, hogy a két vállpántot elkészítsd, kell 2 x  kb. 75 cm-es ripsz szalag, amit bevonunk 2 db kb 77 cm x 7 cm-es sötét tónusú textilcsíkkal. 
 4. Egy 6 cm széles sötét tónusú csík két végét összevarrjuk talpszélességben.   
 5. A táskádba belehelyezed a bélést, rágombostűzöd a vállpántokat, és az előbb elkészített pánttal összedolgozod.
 6. A cippzárt utólag szoktam kézzel belevarrni. Érdemes 5 cm-rel  nagyobbat venni, mint a táskád szélessége, így könnyebb vele dolgozni !

További infókat találsz a Hírek/Cikkek menüpontban erről.

 
FB

Anikó Juhász Zoltánné

Create Your Badge

 
Linkek
 
Kikita babái
Kikita babái
 

Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto