Patchwork, foltvarrás, hímzés = Folt-terápia - ElizAnikó design
Menü
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Vendégeim száma
Indulás: 2005-07-25
 
Lépésről lépésre :-)
Lépésről lépésre :-) : Neszesszer ez is

Neszesszer ez is

  2006.03.22. 14:03

de nem nehéz ez sem.

Szabásmintát Itt:   ( klikk! ) találod.

Ebben az esetben az elejét és a hátulját 1 db-ban szabjuk ki. A hajtásvonal az A és E pont közötti vonal.  

Miután elkészítettük a fedőlapot tetszés szerinti mintával dekorálva, egy ugyanakkora flizt,és ugyanakkora hátlapot is kiszabunk.

Magunk elé tesszük a kiszabott flízt, tetejére a kész fedlapot. A két réteget összegombostűzzük, vagy leférceljük, utána tetszés szerinti tűzésmintával lesteppeljük.

A bélésből szabott anyagot azért nem fogtuk hozzá, hogy a belsejét is dekoratívan el tudjuk készíteni.  A kiszabott bélésanyagra varrunk zsebeket:

 Ezután elkészítjük a zsebfedőket . Ez praktikus, mert amikor belenyúlunk a neszesszerbe, nem akad bele a kezünk, ami pedig benne van, ott is marad.

Akinek van kedve, hímezze körbe a zsebfedőket is!

Most az elkészített bélést színével lefelé magunk elé tesszük, tetejére pedig a lesteppelt fedlapot. Az egészet ferdepánttal körbeszegjük. Ajánlott sötét tónusú, de színben a fedlaphoz íllő textilből készíteni a ferdepántot. Itt lesz a cippzár, itt használódik legjobban.

Ezután ide bevarrjuk ( B és D pont közötti részre ) a cippzárt kézzel, így szebb.( Lehet géppel is.) A cippzár belső szélét is varrjuk le boszorkényöltéssel.

A két oldalát összevarrjuk az A-B és a D-E  pontok között kézzel, láthatatlan öltéssel.

Most elkészítjük a két sarkát:  A felesleges háromszöget levágjuk és egy pánttal elszegjük , ne látszon az anyag széle.

És már készen is vagyunk.  Nekifoghatunk a sorozatgyártáshoz.

Jó munkát, jó szórakozást!

 
FB

Anikó Juhász Zoltánné

Create Your Badge

 
Linkek
 
Kikita babái
Kikita babái
 

Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto