Patchwork, foltvarrás, hímzés = Folt-terápia - ElizAnikó design
Menü
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Vendégeim száma
Indulás: 2005-07-25
 
Lépésről lépésre :-)
Lépésről lépésre :-) : Neszeszer nagyon egyszerűen

Neszeszer nagyon egyszerűen

  2005.12.15. 08:55


 (   <- kattints erre a képre, ha kinagyítva akarod látni! )Ez a darab évekkel ezelőtt készült, benne vannak a kezdők hibái is, de azért ezt mutatom példának, hogy tanuljunk belőle.


Kezdetekben 2 db téglalapból varrtam a neszeszereket. Ennek is megvan a maga előnye.

- Az elkészítés szempontjából az, hogy kezdők is jelentős sikereket érnek el vele. Bátrabban fognak hozzá a bonyolultabbakhoz később, mert van egy alapismeretük.

- A felhasználó szempontjából pedig az, hogy szépen lapul a táskában, kicsi helyet foglal el.


Az elkészítéshéhez leírok néhány tanácsot:

  1. Készíts el 2 db téglalap alakú fedőlapot a neked tetsző patchwork technikával. Én ajánlom az alábbi méretet: 18 x 12 cm. Szeretem mindkét felét egyforma mintával készíteni.          A jelen esetben készítettem egy kb 36 cm hosszú szeminol mintás csíkot, és azt vágtam ketté.
  2. A fedőlapokat ráhelyezed 1-1 db 19 x 13 cm -es flíz darabkára, és elvégzed a steppelést. A flíz ne leagyen túl vastag! Kb 1 cm vastagságú a célszerű. A steppelés után a felesleges flízt levágod ollóval.
  3. Ezután az asztalra magad elé teszed az egyik lesteppelt darabot színével lefelé, ráhelyezünk egy ugyanekkora hátlapot ( ez lesz a bélése ). Gombostűzd vagy férceld össze őket. 
  4. A felső széle legyen a neszeszer "szája". Ide fog kerülni a  kb 18 cm-es cippzár. Először egy kb 4-5 cm-es szélességű, 18 cm hosszú textilcsíkkal elszegjük ezt az egy oldalát.
  5. Utána rávarrjuk a cippzár egyik felét úgy, hogy csak a foga látszon ki neki. Ez a művelet szebb, ha kézzel készíted!
  6. Elvégzed a 3-4-5 műveletet a másik felével is. Így a cippzár a neszeszer két fele közé lesz befogva.
  7. Hajtsd ketté a munkádat úgy, hogy a színe legyen belül. Varrd össze az alját, de úgy, hogy először csak a lesteppelt fedőlapokat ( géppel ), utána pedig csak a bélését ( kézzel ). Így nem fog látszani a varrás vonala !
  8. És most már csak a két oldalát kell 1-1 db 4-5 cm-es szélességű csíkkal elszegni! A csíkokat szabd kb 15 cm hosszúra, hogy a két végét is el tudd dolgozni! Érdemes elűször az egyik felén géppel megvarrni a pántot, utána átfordítani a másik felére, és kézzel varrni tovább.

 


Hogy mik a hibái a fenti képen látható darabnak? Az, hogy amit külön jelöltem, hogy varrd kézzel, én azt is géppel varrtam!  :-(     Valamint az, hogy a két oldalát nem szépen dolgoztam el, nem szabad spórolni a szegőpánokkal!

Mindenkinek jó munkát!

Legközelebb egy bonyolultabb neszeszerről írok!

 
FB

Anikó Juhász Zoltánné

Create Your Badge

 
Linkek
 
Kikita babái
Kikita babái
 

Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto